Wandeldagje Texel

Prijs: € 21,- p/p

Een actieve en toch ontspannen wandeldag op dit prachtige Waddeneiland. Texel is heel mooi en met deze wandeling ontdekt u veel van al dat moois. U krijgt het gevoel langer dan een dag helemaal weg te zijn.

 • retourticket veerboot (voetgangersticket)
 • heerlijke lunch in strandpaviljoen
 • unieke wandelroute
 • uitgebreide routebeschrijving

Texel is dichterbij dan u denkt. In slechts 20 minuten vaart u naar dit prachtige waddeneiland. De door Wandelen & Slapen samengestelde unieke wandelroute voert langs verscheidene landschappen en prachtige vergezichten en gaat natuurlijk ook over het strand. Onderweg krijgt u een heerlijke uitgebreide lunch aangeboden in een gezellig ‘strandpaviljoen’. Bij mooi weer natuurlijk buiten. Na deze lunch gaat u weer verder langs het strand en door de duinen. De route voert steeds over de mooiste paadjes. Aan het eind van deze ontspannen dag arriveert u in het gezellige badplaatsje De Koog. Natuurlijk kunt u hier nog even een welverdiend afzakkertje nemen of eet u in de een van restaurantjes langs het strand (niet inclusief). Terug naar de veerhaven neemt u heel gemakkelijk de bus. Alle informatie is duidelijk beschreven in de routebeschrijving.

 • netto wandeltijd (zonder pauzes) is 4 ½- 5 uur. (19 kilometer)
 • de wandelroute voert over verharde en onverharde wegen
 • vanaf 1 persoon te boeken
 • u kunt dit arrangement op elk gewenst moment ten uitvoer brengen. Op het boekingsformulier vult u dan bij het invulveld datum de datum van de huidige dag in
 • goede wandelschoenen aanbevolen
 • Honden kunnen mee, mits aangelijnd! Loslopende honden worden streng beboet
 • zo lang mogelijk genieten? Neem een vroege boot heen.
 • aan het eind van de dag met de bus terug naar de haven (OV-kaart mee/ losse kaartjes in de bus te koop, laatste afvaart is om 21.00 uur )
 • Vanaf Den Helder is er elk uur een afvaart van 6.30 t/m 21.30 uur.
 • De boot vertrekt op het halve uur. (Zon- en feestdagen eerste vertrektijd: 7.30 (zomer) 8.30 (winter)
 • De meerprijs voor vervoer met een auto is minimaal 25 euro (daltarief), echter voor dit arrangement heeft u geen auto nodig op Texell

Gerelateerde Items

7 Reacties:

Ingrid %d/%m/%y at %H:%MRepliceren

4 mei 2014
We hebben gisteren onze wandeldag gehad op Texel.
Het was echt super! Prachtige route en heerlijke lunch.
Ik heb zojuist een nieuw dagje Texel besteld voor de verjaardag van vrienden.
Groeten, Ageeth uit Hoogkarspel

Ingrid %d/%m/%y at %H:%MRepliceren

juni 2014
Half juni deze route gelopen, met prachtig weer.
Ben als ervaren marketingman erg enthousiast over jouw concept.
Daarbij komt nog de opvallend creatieve vormgeving van jouw logo en de website-pagina’s, het gebied waarin ik zowat 50 (!) jaar actief ben.
Jan uit Tuitjenhorn

Ingrid %d/%m/%y at %H:%MRepliceren

juli 2014
Beste Ingrid, wat een superwandeldag is dit! We zijn al vaak op Texel geweest, maar kwamen nu op verrassend mooie plekken die we nooit eerder hadden gezien. De beschrijving was erg duidelijk; alleen bij punt 8 waren we in verwarring, omdat daar wordt gesproken over een 1e zijweg die we niet hebben gezien (anders dan een zijpad met een duidelijk bord doorgang verbodendie dus niet meetelt), de aanduiding onder punt 9 was zo duidelijk dat het niet missen kon. De lunch bij Paal 9 was heel bijzonder. We hebben een review achtergelaten op de site van Campina/Optimel-eurosparen. Enorm bedankt! Sjaak uit Renkum

Ingrid %d/%m/%y at %H:%MRepliceren

Beste Ingrid,

Het is al weer even geleden, maar ik wilde jou nog steeds mailen hoe een geweldige wandel dag wij op Texel hebben gehad. Het weer was niet top maar heerlijk uitgewaaid hoor. Vooral vonden wij de routebeschrijving echt super wij verdwalen altijd en nu niet dus dat zegt echt wat;-)
De lunch was ook voortreffelijk!
Super dank voor deze fijne en goed georganiseerde dag.

Groetjes Annika

Ingrid %d/%m/%y at %H:%MRepliceren

Hallo,

Graag wil ik jullie een compliment maken over het wandeldagje texel, wij hebben gisteren 16 mei de wandeling gemaakt en kunnen niet anders dan concluderen dat alles perfect is geregeld.
De wandelroutebeschrijving klopte helemaal en ook de lunch was perfect geregeld.
Wij hebben er heel erg van genoten en zullen zeker vaker op jullie website kijken voor een leuk arrangement.

Met vriendelijke groet,

Monique

Ingrid %d/%m/%y at %H:%MRepliceren

Afgelopen weekend heb ik heerlijk mogen genieten op Texel. Dankzij Ingrid had ik binnen zeer korte tijd een keurige envelop met alle benodigdheden binnen zodat ik fijn van het mooie weer kon genieten. Ondanks het hoogseizoen kwam ik bijna niemand tegen en met de duidelijke (en fijn, geplastificeerde) routebeschrijving en af en toe lekker makkelijk rechtdoor lopen kon ik heerlijk genieten van de natuur. Alles tot in de puntjes geregeld, het was een heerlijk dagje uit en de vier uur op en neer reizen meer dan waard. Hartelijke groeten, Lara
Augustus 2017

Michel %d/%m/%y at %H:%MRepliceren

Wat een leuke wandeltocht was dit. Wij hadden een lekkere storm maar wel droog weer gelukkig.

Heel divers was de wandeltocht, nooit geweten dat dit waddeneiland zoveel moois te bieden heeft. De route-uitleg was erg goed, we zijn niet een keer verkeerd gelopen.

De lunch was dik in orde en erg lekker!

Deze tocht is echt wel een aanrader en zijn geld zeker waard. Keurig verzorgd.

Menu