www.wandelen-slapen.nl

Hoorn binnendoor en buitenom

Prijs: Tweedaags arrangement € 99,- p/p
 

 

Hoorn ligt aan de rand van de voormalige Zuiderzee én is een prachtig VOC-stadje. Hoorn heeft een unieke ligging met alle ingrediënten voorhanden voor een bijzondere twee- of driedaagse vakantie. Winkelen in de historische binnenstad, wandelen net even buiten Hoorn in het prachtige Hollandse landschap en uniek slapen in het gevangenishotel van het centrum van Hoorn aan het Markermeer: alles is geregeld, dus alleen maar genieten.

 

 • Kopje koffie of als u vroeg genoeg bent een ontbijtje op de Roode Steen
 • Heerlijke lunch in een superleuke lunchroom
 • Uniek winkelrondje door het oude centrum van Hoorn
 • 1 originele overnachting in een heuse gevangeniscel in het gevangenishotel in het centrum
 • Ontbijt in de mooie brasserie van het hotel
 • Wandelroute met informatieve routebeschrijving (5, 11 of 15 kilometer)
 • Kopje thee of koffie met gebak op de wandeldag
 • Optie: Uitgebreide High tea (+ 18,50 p/p)of lunch (+ 15,-p/p)na de wandeling

 

’s Ochtends vroeg start u met een lekker ontbijtje (tussen 8.00 en 10.00 uur) of als u iets later bent met een kopje koffie op de Roode Steen; het hart van Hoorn waarna u fijn gaat winkelen! Vaak is er op woensdag en altijd op zaterdag markt. Hoorn is een prachtig historisch stadje. Tussen de middag gaat u lekker lunchen in een leuke lunchroom waar u verwend wordt met een lunchgerecht (vrije keuze)en lekkere drankjes. Hierna kunt u verder winkelen, maar heeft u zin om het mooie museum te bezoeken en meer van de geschiedenis van de streek te leren kennen, dan is het Westfries Museum meer dan een bezoek waard (met Museumjaarkaart gratis). U kunt de dag afsluiten in een van de vele restaurantjes, wij geven u natuurlijk een overzicht van de beste restaurants. Vervolgens gaat u slapen in uw (toch wel luxe) gevangeniscel in het gevangenishotel van Hoorn. De volgende dag gaat u na het ontbijt de benen strekken voor een mooie wandeling langs het water en door de weilanden en ontdekt u het typisch Hollandse landschap rondom Hoorn. Portemonnee met kleingeld mee, want onderweg kunt u hier en daar verse producten van het land kopen. Tussendoor geniet u onderweg of aan het eind van de wandelroute van een kopje thee (of koffie) met gebak. U kunt deze wandeldag eventueel ook afsluiten met een uitgebreide High tea of een lekkere gezonde lunch.

 

 • Informatie over de accommodatie:
 • Het gevangenishotel biedt waarschijnlijk de meest originele manier om te overnachten van Nederland; er kan namelijk overnacht worden in een oude gevangeniscel! Uiteraard wel met het comfort van tegenwoordig, maar de belevenis is er niet minder om. U overnacht in 1 van de meer luxe gevangeniscellen (16m/19m), met een prachtig uitzicht op de havens van Hoorn. De ouderwetse celkamer beschikt over de volgende faciliteiten:Uitzicht op het meer;Flatscreen-tv; airconditioning;Eigen Douche/Toilet;Haardroger;Toiletartikelen; Hogere verdiepingen toegankelijk per lift; WiFi. U overnacht dus echt in een gevangeniscel, mocht u een ruimere kamer willen, dan adviseren wij de bruidsuite (20 vierkante meter; toeslag op aanvraag)
 • exclusief toeristenbelasting à € 2,60 p/p p/n
 • verlenging tweepersoonskamer zonder ontbijt € 115,- per kamer
 • eenpersoonstoeslag op navraag

[tell-a-friend id=”1″ title=”Tip een vriend”]

Menu