Hoorn binnendoor en buitenom

Prijs: Tweedaags arrangement € 89,- p/p
[tell-a-friend id=”1″ title=”Tip een vriend”]

Hoorn ligt aan de rand van de voormalige Zuiderzee én is een prachtig VOC-stadje. Hoorn heeft een unieke ligging met alle ingrediënten voorhanden voor een bijzondere tweedaagse vakantie. Winkelen in de historische binnenstad, wandelen net even buiten Hoorn in het prachtige Hollandse landschap en landelijk slapen in een authentieke Westfriese Stolpboerderij: alles is geregeld, dus alleen maar genieten.

  • Kopje koffie of als u vroeg genoeg bent een ontbijtje op de Roode Steen
  • Lunch in een kleine lunchroom waar streekproducten volop gebruikt worden
  • Uniek winkelrondje door het oude centrum van Hoorn
  • 1 luxe overnachting in een heuse Stolpboerderij op een biologische belevenisboerderij
  • Heerlijk ontbijt met streekproducten
  • Wandelroute met informatieve routebeschrijving (5, 11 of 15 kilometer)
  • Kopje thee of koffie met gebak op de wandeldag
  • Optie: Uitgebreide High tea (+ 18,50 p/p)of lunch (+ 15,-p/p)na de wandeling

’s Ochtends vroeg start u met een lekker ontbijtje (tussen 8.00 en 10.00 uur) of met een kopje koffie op de Roode Steen; het hart van Hoorn waarna u fijn gaat winkelen! Vaak is er op woensdag en altijd op zaterdag markt. Hoorn is een prachtig historisch stadje. Tussen de middag gaat u lekker lunchen in een kleine lunchroom waar streekproducten worden gebruikt. Hierna kunt u lekker verder winkelen, maar heeft u zin om het mooie museum te bezoeken en meer van de geschiedenis van de streek te leren kennen, dan is het Westfries Museum meer dan een bezoek waard (met Museumjaarkaart gratis). U kunt de dag afsluiten in een van de vele restaurantjes. Vervolgens rijdt u binnen een kwartier naar uw accommodatie om te overnachten: een heuse Westfriese Stolp aan de rand van het Markermeer met luxueuze kamers. De volgende dag gaat u na het biologische ontbijt de benen strekken voor een mooie wandeling langs het water en door de weilanden en ontdekt u het typisch Hollandse landschap rondom Hoorn. Portemonnee met kleingeld mee, want onderweg kunt u hier en daar verse producten van het land kopen. Tussendoor geniet u onderweg van een kopje thee (of koffie) met gebak. U kunt deze wandeldag eventueel afsluiten met een uitgebreide High tea of een lekkere gezonde lunch.

  • Informatie over de accommodatie
  • Prachtig verbouwde stolpboerderij in landelijke omgeving op een biologische (belevenis)boerderij aan het Markermeer (met eigen strandje) op 10 minuten afstand van het centrum van Hoorn. De kamers zijn luxe, in landelijke stijl met een knipoog naar brocante en van alle gemakken voorzien. Koffie en theevoorzieningen, luxe sanitair. Neem tijdens uw verblijf gerust een kijkje op de boerderij waar men dol is op biologische producten.

[tell-a-friend id=”1″ title=”Tip een vriend”]

Menu