Deep listening retreat 2022

Prijs: Vanaf € 425,- p/p

De driedaagse retraite in augustus 2021 was voor deelnemers en team een geweldige ervaring. Er is veel positieve feedback en we hopen volgend jaar weer een mooi programma te kunnen bieden. Wil je op de hoogte gehouden worden? Stuur dan een mailtje naar info@wandelen-slapen.nl.

 • Volledig verzorgd mindful lesprogramma van vrijdag 14.00 uur tot zondag 16.00 uur
 • Lessen Deep listening, bewust bewegen en meditatie
 • Verblijf in een sfeervolle accommodatie
 • Twee overnachtingen in een eenpersoons (meerprijs)- of gedeelde tweepersoonskamer
 • Uitsluitend gecertificeerde en ervaren leraren
 • Mogelijkheid tot het maken van (begeleide) wandelingen
 • Alle maaltijden en drankjes (gezonde heerlijke maaltijden afgestemd op dit weekend)
 • Rust, ruimte en natuur
 • Persoonlijke intake via zoom
 • Optioneel zoomsessies op zondag ter voorbereiding van dit weekend
 • Mogelijkheid persoonlijke begeleiding

Soms leer je iets in het leven, waarvan je meteen denkt : “Dit zou ik graag door willen geven en vooral ook gunnen aan anderen”. Dit overkwam mij toen ik de cursus Deep Listening afgelopen winter volgde. Hoe fijn is het, dat ik dit nu kan aanbieden in de vorm van een prachtig arrangement waar jouw eigen authenticiteit en echt/liefdevol leren luisteren naar jezelf voorop staat. Dat lukt alleen als je naast gecertificeerde opleiders een sfeervolle locatie kan bieden en dat is gelukt! Ons motto voor deze ervaringsgerichte retraite: Ieder mens is van nature zuiver en vol natuurlijke vriendelijkheid. Als we de drukte van alledag loslaten, worden deze kwaliteiten vanzelf voelbaar. Alle ingrediënten van de retraite dragen hieraan bij. Drie dagen Deep Listening, beweging, meditatie, geweldig eten en natuur. Ook is er ruimte genoeg voor eigen invulling.

Onder het thema ‘authenticiteit’ onderzoeken we in deze kleinschalige retraite in alle rust, wie we eigenlijk zijn als we geen rol spelen. Het is een onderzoek naar de authentieke kracht, die in ieder van ons schuilt.

Veel deelnemers aan Deep Listening-trainingen zoeken naar manieren om de techniek verder te onderzoeken en te integreren. Als je nog geen ervaring hebt met Deep Listening, kan je zeker meedoen. We bieden voorafgaand aan de retraite een reeks Zoom-trainingen aan om vertrouwd te raken met de basistechnieken. Deze starten half juli.

Waarom zou je meedoen?
In dit weekend onderzoeken we in een veilige omgeving precies dat: het loslaten van onze vaste rollen, onderzoeken wie we werkelijk zijn en welke natuurlijke kracht er in ieder van ons schuilt.

Deelnemers krijgen ruimte, ondersteuning en tijd om zich naar binnen te keren en meer over zichzelf en hun patronen te leren. Groei en verandering worden zo mogelijk, waarbij groei vooral betekent: meer contact met onze essentie en meer vertrouwen op onze authentieke aanwezigheid.

Het inhoudelijke deel van de retraite wordt geleid door Carel Braak (Deep Listening trainer) en door Paula Walta (choreograaf/danseres)
Meer informatie: Deep Listening Groningen
Opzet
Deze driedaagse geeft deelnemers alle ruimte om hun ervaringen met Deep Listening te verdiepen. Het programma biedt meditatie, interactie, luisteroefeningen, veel beweging, natuur, gezond voedsel. Ook is er ruimte genoeg voor eigen invulling. Heb je geen ervaring, dan kan je voorafgaand aan dit weekend meedoen met wekelijkse zoomsessies op zondag van 10.15 uur- 11.15 uur

Deep Listening
Deep Listening Training is in 2003 opgezet door de Britse therapeut Rosamund Oliver. Deep listening is een luistermethode die gebaseerd is op kennis uit de psychotherapie, neurowetenschappen en het boeddhisme. Meer dan 3.500 professionals hebben een training gevolgd en passen de methode toe in hun dagelijks leven en werk.

Overal waar luisteren belangrijk is, kan Deep Listening worden ingezet. Evaluaties laten zien dat de training een positief effect heeft op de reeds bestaande luistervaardigheden. Het helpt de ‘luisteraar’ om open en nieuwsgierig te zijn, en tegelijkertijd beter bij zichzelf te blijven. De luisteraar is zich meer bewust van alles wat er tijdens de communicatie speelt en kan meer ontspannen tijdens het gesprek. Dit verandert de dynamiek van de uitwisseling en verhoogt de kwaliteit.

 • Informatie over de accommodatie: volgt
 • Het is ook mogelijk zelf een groep van 8-12 personen te formeren en dan een weekend op maat te maken
 • Het programma biedt Deep Listening, meditatie, interactie, luisteroefeningen, veel beweging, natuur, gezond voedsel.
 • Start op vrijdag rond 14.00 uur. Einde Zondag rond 16.00 uur
 • Wandelschoenen en zwemkleding mee
 • Materialen als zitkussens en dergelijke zijn aanwezig
 • Wil je de inhoud van het hele programma lezen, stuur een mailtje naar info@wandelen-slapen.nl
 • Annuleringen i.v.m. Coronaregelgeving. Mocht het arrangement onverhoopt geen doorgang kunnen vinden vanwege wettelijke regelgeving t.a.v. Covid19, dan bieden wij geld terug of krijg je een voucher voor het volgende arrangement.
  Verder raden wij, zoals altijd aan zelf een annuleringsverzekering af te sluiten om te voorkomen dat er vervelende situaties ontstaan bij annulering jouwerzijds.

RESERVEREN[/button_icon] [tell-a-friend id=”1″ title=”Tip een vriend”]

Menu