www.wandelen-slapen.nl

Cognitieve fitness; move your body, sharpen your brain

Met veel plezier werken aan een gezond brein! Deze cursus is helaas niet doorgegaan vanwege de lockdown. Heb je wel belangstelling, stuur dan een e-mail.

Vertrouwde routines, de automatische piloot; allemaal prachtige eigenschappen van onze hersenen om ons ontspannen door ons leven te leiden.
Maar let op: het loont de moeite om het soms ook anders aan te pakken!! Want de keerzijde van het verhaal is, dat geestelijke én lichamelijke achteruitgang op de loer ligt en zich uit in vergeetachtigheid, futloosheid, sleur en stress.
Nieuwe dingen doen is goed voor je: het geeft je leven niet alleen kleur, het is ook van groot belang voor jouw welzijn. Wie zijn brein blijft prikkelen en uitdagen wordt heel leuk oud.

 • 15 Wetenschappelijk onderbouwde lessen van anderhalf uur
 • Intake
 • alle materialen
 • Werkboek
 • 3 Optioneel bij te boeken verdiepende lessen
 • Veel lol en plezier
 • Optioneel huiswerk
 • Koffie- en thee

Een aantal effecten cognitieve fitness:

– verbetering immuunsysteem
– minder vergeetachtig
– groei hersencellen
– vitaler en positiever gevoel
– gemakkelijker met veranderingen kunnen omgaan

Cognitieve fitness, een compleet beweegprogramma van 15 weken, zorgt ervoor dat je hersenen nieuwe verbindingen gaan maken, waardoor je hersencellen toenemen. Neurowetenschappers hebben ontdekt dat het brein plastisch is en dat oude ingesleten routines vervangen kunnen worden. Dit levert naast een gezond brein ook een fijn en vitaal gevoel.

Cognitieve fitness, is geen sportles, het is een wetenschappelijk onderbouwd beweegprogramma waarbij inspanning, kracht en ontspanning steeds de belangrijke rode draad vormen. Tijdens de anderhalf uur durende les worden fitnessoefeningen, ademhaling technieken en meditatievormen gecombineerd met cognitieve oefeningen die de hersenen gericht activeren.

Hiernaast brengen de lessen ook door de unieke oefeningen veel plezier en interactievreugde met zich mee.

Nieuwsgierig? Dat is al een goed teken, want het geheim van vitaal oud worden is toch vooral nieuwsgierig én in beweging blijven.
Het programma van Wandelen en Coachen:

De lessencyclus is opgebouwd uit 15 (+3)lessen en verdeeld over 2 blokken van januari 2022 tot eind april 2022. Elke les duurt anderhalf uur. 15 Lessen worden in Yogaloft Blokker (Gildenweg 2 Blokker) gegeven. Deze lessen zijn helemaal op wetenschappelijke basis opgebouwd en gericht op het programma Cognitieve Fitnesss.

Drie lessen zijn optioneel bij te boeken. Deze lessen zorgen voor verdieping, op het gebied van een gezonde levensstijl, voeding, werking van de hersens en onthaasten. Deze lessen zullen deels bestaan uit interactieve workshops en zullen op nader te bepalen datum binnen de periode januari-april in Schellinkhout worden gegeven.

V

Na elke les is er ruimte voor een koffie/thee moment. Bij sommige lessen kan je huiswerkopdrachten maken.

 • Cursusdata: de janauri cursus is niet doorgegaan vanwege de lockdown. Zodra er een nieuwe datum bekend is, zal dit op de website verschijnen.
 • Prijs: € 15,- per les. Eerste blok € 105,- Tweede blok € 120,-
  Betaal je alles in 1 keer, dan betaal je € 210,-
  Inclusief werkboek
 • Adres: Yogaloft Blokker Gildeweg 2 Blokker
 • Sport- of makkelijke kleding aanbevolen
 • Gratis parkeren
 • Ik ben naast eigenaar van Wandelen en Slapen ook gecertificeerd Wandelcoach en Cognitief fitnesstrainer. Wil je meer weten? kijk op: www.wandelen-coachen.nl

[tell-a-friend id=”1″ title=”Tip een vriend”]

Menu